Career

Op dit moment hebben we aantal leuke vacatures en afstudeeropdrachten vacant:

Vacature Metaalsmelter
Stage / afstudeeropdracht Additive Casting®
Stagiair(e) Finance
Stage / afstudeeropdracht Planning & scheduling
Stage / afstudeeropdracht Operations planning
Stage / afstudeeropdracht Procurement


Werken bij Lovink Technocast is uitdagend en interessant! We zijn niet altijd op zoek naar nieuwe collega's, maar een open sollicitatie sturen mag natuurlijk altijd.

Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar r.helling@lovink.com
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.  Uiteraard ben je altijd welkom om een open sollicitatie te sturen, zodat wij je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature vrijkomt. 
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.  Uiteraard ben je altijd welkom om een open sollicitatie te sturen, zodat wij je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature vrijkomt. 
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.  Uiteraard ben je altijd welkom om een open sollicitatie te sturen, zodat wij je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature vrijkomt. 
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.  Uiteraard ben je altijd welkom om een open sollicitatie te sturen, zodat wij je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature vrijkomt. 
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.  Uiteraard ben je altijd welkom om een open sollicitatie te sturen, zodat wij je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature vrijkomt. 

Metaalsmelter

BIJZONDER PRODUCTIEWERK

MAAK JE EIGEN TOEKOMST ALS METAALSMELTER

Lovink Technocast is onderdeel van Royal Lovink Industries. Een trots bedrijf met meer dan 100 jaar geschiedenis. Door de inzet van 3 verschillende gietprocessen worden hoogwaardige gietstukken geproduceerd die wereldwijd afzet vinden.Het gespecialiseerde team van het smelthuis zorgt ervoor dat de verschillende gietlijnen op het gevraagde moment precies het juiste soort ijzer krijgen aangeleverd. Stap voor stap wordt je opgeleid tot smelter. Omdat je het vak bij ons intern leert is een speciale vooropleiding niet vereist.Heb je het vak in de vingers? Dan hoort daar een vast dienstverband en een uitstekende beloning bij!

De taken/verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit het:

• vloeibaar gietijzer transporteren naar de gietplekken;
• instellen , opwarmen, bedienen en controleren van de oven
• berekenen van chargesamenstellingen van het smeltijzer;
• chargeren van de bunkers en ovens met behulp van 5 tons kraan;
• aftappen van vloeibaar ijzer uit de oven met 12,5 tons kraan;
• op analyse brengen van de smelt;• nodulariseren van vloeibaar ijzer;
• beheersen en bewaken van het smeltproces door middel van controles en proeven;
• onderhoud aan de oven en de giet-, en transportpannen (repareren, schoonmaken en vervanging).

Heb jij of ben jij…

• bereid tot volgen van interne/externe opleidingen;
• een flexibele instelling betreffende werktijden en werkzaamheden;
• affiniteit met techniek en ben je een echte doener;
• een opleiding op LBO/MBO niveau (door scholing of ervaring verkregen);
• goede beheersing van de Nederlandse taal;En kies je voor…
• een verantwoordelijke baan in het hart van het bedrijf;
• werken in 3-ploegen en af en toe een dagdeel in het weekend;
• een klein team van enthousiaste collega’s;
• goede primaire en secundaire;arbeidsvoorwaarden;
• snel een vast contract

Dan is dit de functie/werkplek voor jou!

Aarzel niet en stuur je reactie direct, als je het hebt met CV, naar sollicitatie@lovink.com !

Stage / afstudeer opdracht Additive Casting®


Opdracht omschrijving afstudeeropdracht Additive Casting®

Additive Casting® is een start-up bedrijf, ontstaan in 2018. Zij ziet een toekomst in het combineren van oude ennieuwe technologieën. Het gieten van metaal met 3D geprinte vormdelen combineert de vrijheidsgraden van beidetechnologieën in een circulaire economie. De doelstelling van AC is ambitieus en om deze waar te maken zoekt ACenkele enthousiaste aspirant R&D engineers die hun carrière bij AC met een afstudeer opdracht willen vormgeven.

Doelstelling;

- Ontwikkeling van 3D geprinte vormdelen voor de gieterij.

In deze opdracht ga je eerst bij de bron aan de slag, daar waar de 3D printers ontwikkeld en gebouwd worden omgoed te gaan begrijpen welke mogelijkheden er zijn. Vervolgens vertaal je de proces parameters van het gietprocesnaar een vormdeel op basis van additive manufacturing. In fasen wordt complexiteit toegevoegd aan de opdracht.

In een reeks van experimenten (Design of Experiments) leg je iteratief de kennis vast om te komen tot;
- Een geschikt productontwerp waarbij deelbaarheid, samenstellingen en printbaarheid centraal staan.
- De omzetting van CAD naar 3D in een printstrategie.
- Een gegoten product waarin alle processtappen zijn doorlopen.
- Resultaatbeoordeling en omzetting in proceskennis.

Dit alles binnen de kaders van de Automotive IATF 16949 standaard en de APQP methodiek.

Het team waar je deel van uit gaat maken kent een projectvorm en kenmerkt zich door een hoog eigenverantwoordelijkheid en hechte samenwerking. Verschillende regionale bedrijven, waaronder Royal Lovink IndustriesB.V., brengen kennis en mankracht samen om met deze spin-off een stap naar de gieterij van de toekomst te maken.Los van de “oude” bestaande organisatie werkt het team aan de kennisontwikkeling van Additive Casting.

Als student kun jij hiervan deel uitmaken en aan de basis staan van een nieuw productieproces in de gieterij van Lovink met het maken van gietdelen op basis van geprinte vormdelen.

Heb je over de bovenstaande opdracht vragen? Neem dan contact op met Gudo Ebbers, Manager Supply Chain & NPI en stuur je mail, app je bericht of bel naar +31 6 30 22 29 21 / g.ebbers@lovink.com


Additive Casting B.V.
ing. Gudo Ebbers
M.Sc.Manager Supply Chain & NPI

Stagiair(e) Finance

Stagiair(e) Finance

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplaats voor een duur van 5 à 6 maanden?

Wat bieden wij?Als stagiair ondersteun je de financiële afdeling met haar administratieve en controlling activiteiten.Je krijgt de kans om mee te werken aan projecten, zoals onderbouwing kosten (budget) en het opzetten van rapportages.Als stagiair word je begeleid door de financieel directeur en de Controller.

Wat vragen wij van je?
Voor deze functie zoeken wij een stagiair(e) (m/v) die:
- Studeert op HBO- niveau, richting bedrijfseconomie;
- Proactief is en goed zelfstandig kan werken;
- Gestructureerd en accuraat werkt;
- Leergiering en enthousiast is.

Wie zijn wij?
Royal Lovink Industries B.V., opgericht in 1911, is een groeiende onafhankelijke industriële organisatie met wereldwijde activiteiten.

Royal Lovink Industries bestaat uit een aantal werkmaatschappijen waaronder Lovink Technocast B.V., Lovink Enertech B.V. en Lovink Technocast Handmouldings B.V. Deze bedrijven zijn allemaal gevestigd in Terborg.

Lovink Technocast en Lovink Technocast Handmouldings vormen samen de gieterij. De ijzergieterij herbergt een 3-tal verschillende gietprocessen met gezamenlijke nabewerking en verzending.

Lovink Technocast is als gieterij gespecialiseerd in de productie van dunwandig gietwerk voor de kachel- en fornuizenindustrie. Tevens in de productie van delen voor de algemene machinebouw en truckindustrie volgens het Lost Foam proces.De belangrijkste markten zijn de witgoedsector, industriële installaties, elektrotechnische producten, verwarmingssystemen en de automobiel/trucksector.

Lovink Enertech is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van innovatieve en betrouwbare kabelgarnituren (kabelmoffen en eindsluitingen) voor middenspanningskabels tot 36 kV. De afnemers zijn energiebedrijven, industrie, aannemers en installatiebedrijven. Lovink Enertech heeft een sterke positie in Nederland en realiseert daarnaast een groot deel van haar omzet in landen zowel binnen als buiten Europa.

Ben je geïnteresseerd en wil jij deel uitmaken van het Finance team, aarzel dan niet en solliciteer direct! Je kunt je brief en CV mailen naar k.bisselink@lovink.com

Afstudeer opdracht Planning & Scheduling

Omschrijving afstudeeropdracht Planning & Scheduling  

Aanleiding;

Lovink Technocast B.V. is in 2018 gestart met de inrichting van haar processen volgens de principes van Quick Response manufacturing en is haar organisatie aan het omzetten in waardeketens, FTMSen volgens QRM terminologie. Een direct gevolg daarvan is dat de voorheen functionele planningsafdeling op een andere wijze georganiseerd is. Om het invoeringsproces van de QRM filosofie te versnellen zijn wij op zoek naar een student die in het kader van zijn of haar opleiding samen met de QROC’s en de business team manager invulling kan geven aan deze omzetting en inrichting van QRM.  

Doel;
 1. Onderzoek naar de mogelijkheden van een gewijzigde methodiek voor planning & scheduling binnen de kaders van QRM wat uiteindelijk leidt tot een verkorte doorlooptijd.
 2. Voorbereiden van de procedure middels beschreven werkwijzen, formats en templates.
 3. Begeleiden van het invoeringstraject en het borgen van de uniforme werkwijze. 
 4. Proces verbeteringen aanmoedigen en faciliteren.    

Context;
Bij Lovink Technocast B.V., onderdeel van Royal Lovink Industries B.V. worden ijzeren en stalen producten gegoten met een drietal verschillende giettechnieken onder één dak. Lost Foam, DISA en Hand Moulding zijn gietprincipes die elk haar eigen specifieke proceskenmerken bezitten. Daarnaast onderscheidt Lovink zich van andere gieterijen door het proces van geëmailleerde producten geheel in eigen beheer uit te kunnen voeren met haar emailleer plant in Polen. De scope van planning binnen Lovink kenmerkt zich door de verbondenheid van de giettechnieken in het smelthuis en de proces specifieke randvoorwaarden met een zeer diverse klantportfolio.  

Zodra je gaat starten ga je zien dat de planning tot nu toe ongewijzigd is gebleven en dat er een start gemaakt dient te worden met het verleggen van het planningsniveau. Op aggregaat, week en dag-tot-dag niveau. En ga je zeker zien dat er nog veel ruimte onontgonnen is om verder uit te werken en je ideeën om te zetten in concrete stappen.  

Een proces georiënteerde organisatie heeft als uitdaging om over de verschillende autonome waardeketens heen te borgen dat de professionaliteit van de planning en haar ontwikkeling geborgd blijft. Als student kun jij hiervan deel uitmaken en aan de basis staan van een gewijzigde functionaliteit van de planning.  

Heb je over de bovenstaande opdracht vragen? Neem dan contact op met Gudo Ebbers, Manager Supply Chain & NPI en stuur je mail, app bericht of bel naar +31 6 30 22 29 21 / g.ebbers@lovink.com   Lovink Technocast B.V.
 ing. Gudo Ebbers M.Sc.
 Manager Supply Chain & NPI    

Afstudeer opdracht Operations planning

Omschrijving afstudeeropdracht Operations planningAanleiding;
Lovink Technocast B.V. is in 2018 gestart met de inrichting van haar processen volgens de principes van Quick Response manufacturing en is haar organisatie aan het omzetten in waardeketens, FTMSen volgens QRM terminologie. Een direct gevolg daarvan is dat de voorheen functionele indeling op een andere wijze en in werkcellen georganiseerd is. Om het invoeringsproces van de QRM filosofie te versnellen zijn wij op zoek naar een student die in het kader van zijn of haar opleiding samen met de QROC’s, Sales en de business team manager invulling kan geven aan deze omzetting en inrichting van QRM.  

Doel; 
 1. Onderzoek naar de mogelijkheden van Sales & Operations Planning. 
 2. Voorbereiden van de procedure middels beschreven werkwijzen, formats en templates.  
 3. Begeleiden van het invoeringstraject en het borgen van de uniforme werkwijze.
 4. Proces verbeteringen aanmoedigen en faciliteren.    

Context;

Bij Lovink Technocast B.V., onderdeel van Royal Lovink Industries B.V. worden ijzeren en stalen producten gegoten met een drietal verschillende giettechnieken onder één dak. Lost Foam, DISA en Hand Moulding zijn gietprincipes die elk haar eigen specifieke proceskenmerken bezitten. Daarnaast onderscheidt Lovink zich van andere gieterijen door het proces van geëmailleerde producten geheel in eigen beheer uit te kunnen voeren met haar emailleer plant in Polen. Om de beschikbaarheid van afdoende capaciteit binnen de QRM cellen en daarmee de responstijd te waarborgen is het noodzakelijk op voorhand vraag en aanbod met elkaar af te stemmen. Het verkrijgen van begrip van de toekomstige vraag in termen van volume en mix en het effect daarvan op de operatie is de scope van deze opdracht. De scope van S&OP binnen Lovink kenmerkt zich door de verbondenheid van de giettechnieken in het smelthuis en de proces specifieke randvoorwaarden met een zeer diverse klantportfolio per FTMS.  

Zodra je gaat starten ga je zien dat de werkwijze traditioneel en tot nu toe ongewijzigd is gebleven en dat er een start gemaakt dient te worden met het verleggen van het planningsniveau. En ga je zeker zien dat er nog veel ruimte onontgonnen is om verder uit te werken en je ideeën om te zetten in concrete stappen.   Een proces georiënteerde organisatie heeft als uitdaging om over de verschillende autonome waardeketens heen te borgen dat de professionaliteit en haar ontwikkeling geborgd blijft. Als student kun jij hiervan deel uitmaken en aan de basis staan van een gewijzigde functionaliteit van planning.  

Heb je over de bovenstaande opdracht vragen? Neem dan contact op met Gudo Ebbers, Manager Supply Chain & NPI en stuur je mail, app bericht of bel naar +31 6 30 22 29 21 / g.ebbers@lovink.com  

Lovink Technocast B.V.
ing. Gudo Ebbers M.Sc.
Manager Supply Chain & NPI                                       

Afstudeer opdracht Procurement

Omschrijving afstudeeropdracht Procurement  

Aanleiding;
Lovink Technocast B.V. is in 2018 gestart met de inrichting van haar processen volgens de principes van Quick Response manufacturing en is haar organisatie aan het omzetten in waardeketens, FTMSen volgens QRM terminologie. Een direct gevolg daarvan is dat de voorheen functionele inkoopafdeling op een andere wijze georganiseerd is. Om het proces te versnellen zijn wij op zoek naar een student die in het kader van zijn of haar opleiding samen met de QROC’s en de contractmanager invulling kan geven aan deze omzetting en inrichting.  

Doel; 
 1. Mede opzetten en inrichten van het inkoop proces binnen Lovink Technocast B.V.           
 2. Vastleggen van de procedure mede middels verschillende formats en templates.  
 3. Begeleiden van het invoeringstraject en het borgen van de uniforme werkwijze.
 4. Proces verbeteringen aanmoedigen en faciliteren.   

Context;

Bij Lovink Technocast B.V., onderdeel van Royal Lovink Industries B.V. worden ijzeren en stalen producten gegoten met een drietal verschillende giettechnieken onder één dak. Lost Foam, DISA en Hand Moulding zijn gietprincipes die elk haar eigen specifieke proceskenmerken bezitten. Daarnaast onderscheidt Lovink zich van andere gieterijen door het proces van geëmailleerde producten geheel in eigen beheer uit te kunnen voeren met haar emailleer plant in Polen. De scope van inkoop binnen Lovink kenmerkt zich door een uitgebreid pakket aan directe en indirecte goederen en diensten. Uiteenlopend van ruwe grondstoffen tot te monteren stuklijst onderdelen en de MRO goederen en diensten.   

Zodra je gaat starten ga je zien dat het grove plaatje is geschetst en dat een start gemaakt is met het verder detailleren en invoeren van de gewijzigde inkooporganisatie. En ga je zeker zien dat er nog veel ruimte onontgonnen is om verder uit te werken en je ideeën om te zetten in concrete stappen.

Een proces georiënteerde organisatie heeft als uitdaging om over de verschillende autonome waardeketens heen te borgen dat de professionaliteit van de inkoopfunctie en haar ontwikkeling geborgd blijft. Als student kun jij hiervan deel uitmaken en aan de basis staan van een gewijzigde procurement functie.   

Heb je over de bovenstaande opdracht vragen? Neem dan contact op met Gudo Ebbers, Manager Supply Chain & NPI en stuur je mail, app bericht of bel naar +31 6 30 22 29 21 / g.ebbers@lovink.com  

Lovink Technocast B.V.
Gudo Ebbers M.Sc. Manager
Supply Chain & NPI                                       

Open Sollicitatie

Werken bij Lovink Technocast is uitdagend en interessant! We zijn niet altijd op zoek naar nieuwe collega's, maar een open sollicitatie sturen mag natuurlijk altijd.

Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar r.helling@lovink.com