Career

Op dit moment hebben we aantal leuke vacatures/ afstudeeropdrachten vacant:Werken bij Lovink Technocast is uitdagend en interessant! We zijn niet altijd op zoek naar nieuwe collega's, maar een open sollicitatie sturen mag natuurlijk altijd.

Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar r.helling@lovink.com
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.  Uiteraard ben je altijd welkom om een open2 sollicitatie te sturen, zodat wij je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature vrijkomt. 
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.  Uiteraard ben je altijd welkom om een open sollicitatie te sturen, zodat wij je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature vrijkomt. 
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.  Uiteraard ben je altijd welkom om een open sollicitatie te sturen, zodat wij je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature vrijkomt. 
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.  Uiteraard ben je altijd welkom om een open sollicitatie te sturen, zodat wij je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature vrijkomt. 
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.  Uiteraard ben je altijd welkom om een open sollicitatie te sturen, zodat wij je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature vrijkomt. 

Senior Inkoper

Lovink Technocast zoekt een:

Senior Inkoper

Een functie voor een planmatige Senior Inkoper wie wil bijdragen aan de verdere professionalisering van het inkoopbeleid binnen een ambitieus familiebedrijf in de internationale maakindustrie

Waarom jij gaat reageren op deze vacature:

• Brede inkoopfunctie in een internationale organisatie in de maakindustrie;
• Bouw-functie waarin je verantwoordelijk bent voor verdere professionalisering;
• Mogelijkheden om aanvullende opleidingen te volgen, bijvoorbeeld NEVI;
• Contact met leveranciers in binnen- en buitenland

Functieomschrijving Senior Inkoper:

Als Senior Inkoper bij Lovink Technocast ben jij primair verantwoordelijk voor voornamelijk tactisch inkoop en, in samenwerking met het MT, het strategische inkoopbeleid. Allereerst zal je jouw toegevoegde waarde leveren op het gebied van (het structuren van het) contractmanagement. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de juiste leveranciersselectie. Spend en demand analyses vertaal je naar inkoopplannen en strategieën voor leveranciers waarbij je het management adviseert over strategische inkoopvoordelen. Tot slot heb je een belangrijke verantwoordelijkheid in de verdere professionalisering van het inkoopbeleid. InRecast yourminddit kader verzorg je onder andere leveranciersaudits. In jouw rol werk je nauw samen met jouw collega Inkoper en, voor de technische specificaties, met de vakspecialisten als Engineers. Je hoeft zelf dus niet over uitgebreide technische kennis te beschikken! Je rapporteert zelf rechtstreeks aan de Manager Supply Chain & NPI.


Over Lovink Technocast:


Royal Lovink Industries B.V., een ambitieus familiebedrijf opgericht in 1911, is een groeiende onafhankelijke industriële organisatie met wereldwijde activiteiten. Met haar innovatieve producten en strategische productie bedient Lovink een internationaal klantenpakket uit onder andere de Automotive industrie. Lovink Technocast en Lovink Technocast Handmouldings, onderdeel van Royal Lovink Industries B.V., zetten samen drie verschillende giettechnieken in om klanten te bedienen. Met Lost Foam heeft Lovink een unieke positie voor het maken van complexe, hoogwaardige, gietstukken die met andere gietmethoden niet of nauwelijks gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast is de organisatie recent gestart met een innovatieve start-up 'Lovink Additive Casting', een nieuw productieproces in de gieterij van Lovink: het maken van complexe gietijzeren producten op basis van 3D geprinte vormdelen.

Lovink Technocast vraagt:


Onze ideale Senior Inkoper is gestructureerd, planmatig, een sterke onderhandelaar en kan goed luisteren! Daarnaast voldoe je aan het volgende profiel:
• HBO of WO werk- en denkniveau;
• Inkoopervaring, bij voorkeur opgedaan in de maakindustrie maar dit is geen must. Affiniteit met techniek is handig;
• Je hebt een NEVI 1 en bij voorkeur NEVI 2 opleiding of de ambitie deze te volgen;
• Goede beheersing van de Engelste taal, Duits is een pre;
• Kennis van ERP systemen.

Tot slot ben je 32 tot 40 uur per week beschikbaar.

De werving en selectie voor deze vacature wordt gedaan door Werkman de Jong.
Contactpersoon: Stephanie van de Craats (06) 2366 1441 of (0318) 687 250.
Per mail: stephanie@werkmandejong.nl


Link naar de advertentie:

https://www.werkmandejong.nl/vacatures/vacature-senior-inkoper-terborg-549835-11.html

Afstudeeropdracht 3D-printen Additive Casting®

Op zoek naar een uitdagende HBO of WO Afstudeerstage 3D printen?  

Binnen het start-up bedrijf Additive Casting wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van 3D printen in combinatie met metaalgieten. Het gieten van metaal met 3D geprinte vormdelen combineert de vrijheidsgraden van beide technologieën in een circulaire economie.   We zoeken enkele enthousiaste aspirant R&D engineers die de start van hun carrière bij Additive Casting met een afstudeer opdracht willen vormgeven.

Door de samenwerking met verschillende regionale bedrijven werk je samen met absolute specialisten op het gebied van 3D printen en metaal gieten en is er ruimte om ideeën en mogelijkheden in de praktijk te beproeven. Indien succesvol, sta je aan de basis van een nieuw innovatief gietproces waarmee de gieterij van Lovink de markt kan gaan veroveren.


Opdracht omschrijving afstudeeropdracht Additive Casting®   
Additive Casting® is een start-up bedrijf, ontstaan in 2018. Zij ziet een toekomst in het combineren van oude en nieuwe technologieën. Het gieten van metaal met 3D geprinte vormdelen combineert de vrijheidsgraden van beide technologieën in een circulaire economie. De doelstelling van AC is ambitieus en om deze waar te maken zoekt AC enkele enthousiaste aspirant R&D engineers die hun carrière bij AC met een afstudeer opdracht willen vormgeven.  

Doelstelling;
- Ontwikkeling van 3D geprinte vormdelen voor de gieterij. In deze opdracht ga je eerst bij de bron aan de slag, daar waar de 3D printers ontwikkeld en gebouwd worden om goed te gaan begrijpen welke mogelijkheden er zijn. Vervolgens vertaal je de proces parameters van het gietproces naar een vormdeel op basis van additive manufacturing.
In fasen wordt complexiteit toegevoegd aan de opdracht.   In een reeks van experimenten (Design of Experiments) leg je iteratief de kennis vast om te komen tot;

- Een geschikt productontwerp waarbij deelbaarheid, samenstellingen en printbaarheid centraal staan.
- De omzetting van CAD naar 3D in een printstrategie.
- Een gegoten product waarin alle processtappen zijn doorlopen.
- Resultaatbeoordeling en omzetting in proceskennis.  

Dit alles binnen de kaders van de Automotive IATF 16949 standaard en de APQP methodiek. Het team waar je deel van uit gaat maken kent een projectvorm en kenmerkt zich door een hoog eigen verantwoordelijkheid en hechte samenwerking. Verschillende regionale bedrijven, waaronder Royal Lovink Industries B.V., brengen kennis en mankracht samen om met deze spin-off een stap naar de gieterij van de toekomst te maken.  

Los van de “oude” bestaande organisatie werkt het team aan de kennisontwikkeling van Additive Casting. Als student kun jij hiervan deel uitmaken en aan de basis staan van een nieuw productieproces in de gieterij van Lovink met het maken van gietdelen op basis van geprinte vormdelen.

Heb je over de bovenstaande opdracht vragen? Neem dan contact op met:
Gudo Ebbers, Manager Supply Chain & NPI
en stuur je mail, app je bericht of bel naar
+31 6 30 22 29 21 / g.ebbers@lovink.com  

Terborg, Additive Casting B.V.   ing. Gudo Ebbers M.Sc. Manager Supply Chain & NPI

Afstudeeropdracht Planning & Scheduling

Afstudeeropdracht Planning & Scheduling

Omschrijving afstudeeropdracht Planning & Scheduling  

Aanleiding; Lovink Technocast B.V. is in 2018 gestart met de inrichting van haar processen volgens de principes van Quick Response manufacturing en is haar organisatie aan het omzetten in waardeketens, FTMSen volgens QRM terminologie. Een direct gevolg daarvan is dat de voorheen functionele planningsafdeling op een andere wijze georganiseerd is. Om het invoeringsproces van de QRM filosofie te versnellen zijn wij op zoek naar een student die in het kader van zijn of haar opleiding samen met de QROC’s en de business team manager invulling kan geven aan deze omzetting en inrichting van QRM.  

Doel;
·     Onderzoek naar de mogelijkheden van een gewijzigde methodiek voor planning & scheduling binnen de kaders van QRM wat uiteindelijk leidt tot een verkorte doorlooptijd.
·      Voorbereiden van de procedure middels beschreven werkwijzen, formats en templates.
·       Begeleiden van het invoeringstraject en het borgen van de uniforme werkwijze.
·       Proces verbeteringen aanmoedigen en faciliteren.  

Context;

Bij Lovink Technocast B.V., onderdeel van Royal Lovink Industries B.V. worden ijzeren en stalen producten gegoten met een drietal verschillende giettechnieken onder één dak. Lost Foam, DISA en Hand Moulding zijn gietprincipes die elk haar eigen specifieke proceskenmerken bezitten. Daarnaast onderscheidt Lovink zich van andere gieterijen door het proces van geëmailleerde producten geheel in eigen beheer uit te kunnen voeren met haar emailleer plant in Polen.

De scope van planning binnen Lovink kenmerkt zich door de verbondenheid van de giettechnieken in het smelthuis en de proces specifieke randvoorwaarden met een zeer diverse klantportfolio.   Zodra je gaat starten ga je zien dat de planning tot nu toe ongewijzigd is gebleven en dat er een start gemaakt dient te worden met het verleggen van het planningsniveau. Op aggregaat, week en dag-tot-dag niveau. En ga je zeker zien dat er nog veel ruimte onontgonnen is om verder uit te werken en je ideeën om te zetten in concrete stappen.   Een proces georiënteerde organisatie heeft als uitdaging om over de verschillende autonome waardeketens heen te borgen dat de professionaliteit van de planning en haar ontwikkeling geborgd blijft. Als student kun jij hiervan deel uitmaken en aan de basis staan van een gewijzigde functionaliteit van de planning.  


Heb je over de bovenstaande opdracht vragen?
Neem dan contact op met: 
Gudo Ebbers, Manager Supply Chain & NPI
en stuur je mail, app bericht of bel naar +31 6 30 22 29 21 / g.ebbers@lovink.com  

Lovink Technocast B.V. ing. Gudo Ebbers M.Sc. Manager Supply Chain & NPI          

Afstudeeropdracht Additive Casting®

Afstudeeropdracht  Additive Casting®

Startdatum                    : jan / feb 2020
Periode                         : 20 weken  

Additive Casting [AdCa] is een spin-off van Lovink Technocast B.V. en is een startup onderneming. Het heeft als doel het vergroten van het marktbereik voor complexe gietdelen door het benutten van de technische ontwikkelingen op het gebied van Additive Manufacturing in ruimste zin. Dit doet zij door het ontwikkelen van kennis en kunde om met additive manufacturing [AM] een alternatief voor het lost foam proces te verkrijgen. Dit omwille van initiële kosten (matrijzen), seriegrootte, designwijzigingen en het milieu.  

Doelstelling;
Het verruimen van het marktaandeel door met toepassing van 3D geprinte vormdelen de doorlooptijd van marktintroductie te verkorten en productieseries in volume te reduceren (high mix – low volume). Daarnaast nemen de initiële kosten voor matrijzen af.
-        Afzet bereik vergroten door de initiële investeringen in gereedschappen in relatie tot seriegrootte te reduceren en daarmee een lagere TCO voor de klant te realiseren.
-          Verkorten van de reactietijd op klantvragen door een korte time-to-market ofwel het verkorten van de doorlooptijd van productintroducties.
-          Toename van de flexibiliteit in de uitvoering door het toepasbaar maken van engineering changes in alle fasen van het procesverloop.

Naast de bedrijfseconomische voordelen is de belasting op de omgeving van het proces van ijzer gieten in deze circulaire economie waarbij hernieuwbare grondstoffen (schroot) tot de basismaterialen behoort te reduceren door het gebruik van andere noodzakelijke hulpstoffen.
Door toepassing van technologische ontwikkelingen als AM zal de belasting op de omgeving afnemen door het gebruik van andere noodzakelijke hulpstoffen.  

Context;
De eerste aanzet voor AdCa voor toepassing van AM is het printen van vormdelen als vervanging van de huidige vormdelen uit copolymeer. Daarvoor loopt een onderzoeksprogramma wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van AM voor geprinte vormdelen in kaart brengt. De ontwikkeling van AM-technieken staat echter niet stil. Printsnelheden nemen toe en de mogelijkheden in toepasbaarheid van materialen groeit in snel tempo. Een parallelle ontwikkeling aan AM-FDM is het printen van zand. Een toepassing van AM die het gebruik van verloren vormdelen wellicht overbodig maakt. De huidige stand van techniek is dat de investeringen voor een dergelijke machine hoog en de printsnelheden laag zijn. De toepassing is daarmee vooral in enkelstuks en klein seriewerk. De toepassing van de huidige invormlijn in combinatie met zand printen is voorzien als toepasbaar en heeft toekomst als de zand printtechniek zich ontwikkelt, initiële investeringen afnemen en snelheid gaat toenemen en zal dan op termijn het gebruik van vormdelen vervangen. Onduidelijk is met welke snelheden de technieken zich ontwikkelen en wanneer de ontwikkeling zover zal zijn dat vormdelen niet meer gebruikt worden. Het tijdsvenster voor ontwikkeling en de toepassing van geprinte vormdelen is daarmee als voorzien beperkt en gelimiteerd.    

Opdracht;

In een zich snel ontwikkelende markt als AM kan men zich niet veroorloven om deze ontwikkelingen niet op de voet te volgen. De toepassing van zand printen met de complexiteit van het huidige Lost Foam proces maakt de toepassing van Free Form Casting [FFC] mogelijk. Een maximaal circulaire productiemethodiek van metalen gietdelen op basis van louter herbruikbare grondstoffen. De toepassing van geprinte vormdelen is slechts een tussenstap naar deze uiteindelijke gietmethodiek.  


Hoofdvraag is:
Is investeren in uit filament geprinte vormdelen zinvol afgezet tegen de ontwikkelingen op het vlak van zand printen?
a)    Welk technisch en economisch tijdvenster is beschikbaar voor het benutten van geprinte vormdelen afgezet tegen de ontwikkelingen op het zand printen?
b)    Welk ontwikkelscenario’s zijn voor deze technieken plausibel?    


Organisatie;

De organisatie van Additive Casting bestaat uit de DGA als promotor/champion, een AM-engineer, een Casting engineer, een aantal studenten en een operationeel verantwoordelijke vanuit het MT van Technocast. Er is bewuste gekozen om AdCa met een klein toegewijd team zoveel mogelijk buiten de bestaande Lovink organisatie te laten opereren om het ontwikkelproces te versnellen. AdCa heeft een tweetal ruimten in gebruik in de schuimafdeling van Lost Foam. Er zijn een tweetal 3D printers beschikbaar. Verder worden er wekelijks proeven gedaan in de gieterij. De meetkamer van Lovink staat ter beschikking (scanners, 3Dmeet etc.) Daarnaast zullen proeven extern worden uitgevoerd om alternatieve print methodieken te toetsen.  

In scope
-    Marktonderzoek, deskresearch, beursbezoeken.  

Out of scope

-    Uitvoering van AM-processen.   Kader;

Het klantportfolio van Lovink kenmerkt zich door Automotive of daaraan gerelateerde partijen. Deze partijen stellen de toepassing van IATF16949:2016 als klanteis met betrekking tot ontwikkeling en kwaliteit. Ontwikkeling volgens APQP-methodiek is dan ook noodzaak. Ontwikkeling op de verschillende niveaus wordt ingevuld volgens het V-model

De onderzoeksactiviteiten zullen zich richten op de proceseisen die een afgeleide zijn van de product eisen.  

Deliverables;
-    Rapportage met uiteenzetting van beide printtechnieken gerelateerd aan technische en economische ontwikkelingen.  

Risicobeperking; 
Er bestaan geen referenties voor 3D geprinte (vorm)delen in combinatie met gietijzer. Daarmee bestaat voor het opbouwen van nieuwe kennis een grote mate van mogelijke spreiding in benodigde technologie, capaciteit, tijd en middelen.  

Vragen en/of interesse? Heb je over de bovenstaande opdracht vragen?
Neem dan contact op met Gudo Ebbers, Manager Supply Chain & NPI
en stuur je mail, app bericht of bel naar +31 6 30 22 29 21 / g.ebbers@lovink.com  

Afstudeeropdracht Procurement

Omschrijving afstudeeropdracht Procurement  

Aanleiding;
Lovink Technocast B.V. is in 2018 gestart met de inrichting van haar processen volgens de principes van Quick Response manufacturing en is haar organisatie aan het omzetten in waardeketens, FTMSen volgens QRM terminologie. Een direct gevolg daarvan is dat de voorheen functionele inkoopafdeling op een andere wijze georganiseerd is. Om het proces te versnellen zijn wij op zoek naar een student die in het kader van zijn of haar opleiding samen met de QROC’s en de contractmanager invulling kan geven aan deze omzetting en inrichting.  

Doel; 
  1. Mede opzetten en inrichten van het inkoop proces binnen Lovink Technocast B.V.           
  2. Vastleggen van de procedure mede middels verschillende formats en templates.  
  3. Begeleiden van het invoeringstraject en het borgen van de uniforme werkwijze.
  4. Proces verbeteringen aanmoedigen en faciliteren.   

Context;

Bij Lovink Technocast B.V., onderdeel van Royal Lovink Industries B.V. worden ijzeren en stalen producten gegoten met een drietal verschillende giettechnieken onder één dak. Lost Foam, DISA en Hand Moulding zijn gietprincipes die elk haar eigen specifieke proceskenmerken bezitten. Daarnaast onderscheidt Lovink zich van andere gieterijen door het proces van geëmailleerde producten geheel in eigen beheer uit te kunnen voeren met haar emailleer plant in Polen. De scope van inkoop binnen Lovink kenmerkt zich door een uitgebreid pakket aan directe en indirecte goederen en diensten. Uiteenlopend van ruwe grondstoffen tot te monteren stuklijst onderdelen en de MRO goederen en diensten.   

Zodra je gaat starten ga je zien dat het grove plaatje is geschetst en dat een start gemaakt is met het verder detailleren en invoeren van de gewijzigde inkooporganisatie. En ga je zeker zien dat er nog veel ruimte onontgonnen is om verder uit te werken en je ideeën om te zetten in concrete stappen.

Een proces georiënteerde organisatie heeft als uitdaging om over de verschillende autonome waardeketens heen te borgen dat de professionaliteit van de inkoopfunctie en haar ontwikkeling geborgd blijft. Als student kun jij hiervan deel uitmaken en aan de basis staan van een gewijzigde procurement functie.   

Heb je over de bovenstaande opdracht vragen? Neem dan contact op met Gudo Ebbers, Manager Supply Chain & NPI en stuur je mail, app bericht of bel naar +31 6 30 22 29 21 / g.ebbers@lovink.com  

Lovink Technocast B.V.
Gudo Ebbers M.Sc. Manager
Supply Chain & NPI                                       

Open Sollicitatie

Werken bij Lovink Technocast is uitdagend en interessant! We zijn niet altijd op zoek naar nieuwe collega's, maar een open sollicitatie sturen mag natuurlijk altijd.

Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar r.helling@lovink.com